Top tien 2019

Het is weer tijd voor mijn jaarlijkse muziek top-10 lijstje! De enige spelregel is dat het nummer in het jaar waarover het lijstje gaat uitgekomen is.
Alvast een kleine zelfanalyse mijnerzijds: waar komen al die mannen ineens vandaan? Voorheen waren het rockchicks en electromeisjes die op de trommel sloegen, maar nu is dat helemaal anders! Wat is er gebeurd? Ben ik veranderd? Is mijn muzieksmaak in de overgang? Anyway, ik vond het zelf een opmerkelijk iets, maar nu snel beginnen met de top tien, van 10 naar 1 in neerscrollende wijze:

10. Gus Dapperton – Favorite fish
Supersimpel nummertje, toch in 2019 bijna 189 keer afgespeeld. Dat is ongeveer om de dag dus!

9. Ronde – Be Mine
Draaide dit al dagen, totdat ik erachter kwam dat ze gewoon uit Nederland kwamen. Volgens mij nooit echt een grote hit geworden, wat mij betreft zeer ten onrechte dus!

8. Madonna – Crave
Na paar maanden laten bezinken blijkt die nieuwe cd toch niet zo briljant als in het begin gezegd werd. Nummers zakken weg en zijn vaak meer gebouwd rond een grappige gimmick (gek melodietje, gek stemmetje, gek tropisch ritme). Maar dit nummer ervan is wel een echte Maddie-classic!

7. Blackbear – Swear to God
Bijna alles wat deze man maakt vind ik briljant. En ik hou niet eens van hip hop! Maar van dit dus dan weer wel.

6. Tove Lo – Mateo
Superkort nummer, maar helemaal vol gestauwd met hooks die niet meer uit je kop gaan.

5. The 1975 – It’s not living if it’s not with you
Geweldige tekst, geweldige melodie. Lekker kerstig ook. Maar deed het ook prima in de horrorzomer.

4. Sam Smith – How do you Sleep
Gewoon een supergoed popnummer. Zo moet het.

3. Bastille – Those Nights
In het verleden nooit zoveel aandacht besteed aan Bastille, maar deze cd greep me meteen. Vooral dit nummer. Geen idee waarom. En hele album is dus toppie.

2. Biffy Clyro – Tunnels and Trees
Wonderschone delirische teringtakkeherie.

1. Silversun Pickups: Widow’s Weeds
Tja, en dan de nummer 1. Ik heb dit nummer en de gelijknamige cd compleet grijsgedraaid dit jaar. Geproduceerd door de drummer en producent van Garbage, zal er vast iets mee te maken hebben. Echt ieder nummer is briljant. In dit nummer zit hem dat vooral in de mooie dubbelzang, het heerlijke orgeltje en de ronddansende hooky melodie.