Nieuws: Stuntvlogger Sam deel II, Kinderjury Kinderboekenweek, Hotze de Roosprijs en meer!

Stuntvlogger Sam deel II: De vloek van Atlantis
Op donderdag 18 juni a.s. ligt deel 2 van Stuntvlogger Sam in de winkel, getiteld De vloek van Atlantis! Het is weer een heel raar avontuur geworden, dat zich dit keer voor een groot deel afspeelt in  pretpark Historyland. In Historyland is een attractie die De vloek van Atlantis heet: een groot aquarium met daarin een glazen onderwaterdoolhof. En het gaat op z’n zachtst gezegd niet helemaal goed in dat doolhof wanneer Sam en zijn klasgenoten er doorheen lopen… 

Hieronder vind je de informatie zoals die binnenkort in de zomerbrochure van Luitingh-Sijthoff te vinden is.

(klik op afbeelding om te vergroten):

Tiplijst Kinderjury
Vers van de pers: Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind is een van de 25 titels die opgenomen is in de lijst voor De Kinderjury, de publieksprijs van de Kinderboekenweek 2020!

Hotze de Roosprijs
Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs! Hotze de Roos is de schrijver en bedenker van de Kameleonboeken, en de gemeente Zaanstad (Hotze de Roos woonde lange tijd in de gemeente Zaanstad) heeft een literatuurprijs naar hem vernoemd. De prijs gaat naar het beste kinderboekendebuut van dat jaar, en bedraagt €4500,-! Begin juni wordt bekend of Sam gewonnen heeft. Eerdere winnaars waren o.a. J.K. Rowling, Francine Oomen en Manon Sikkel, dus dat belooft wat. Duimen maar!
Meer info: https://www.zaansekinderjury.nl/de-boeken/

Schoolbezoeken
Wil je mij (en Sam) een keer uitnodigen in de klas (van je kind)? Dat kan! Mijn schoolbezoeken lopen via De Schrijverscentrale. Bekijk mijn profiel voor de mogelijkheden: https://www.deschrijverscentrale.nl/auteurs/689419 

Stuntvlogger Sam deel III
Ik ben inmiddels alweer (pffff) begonnen met het schrijven van deel III. Wat een geluk heb ik met zo’n fijne uitgeverij en het vertrouwen dat ze hebben in mij en Sam! Deel III heeft de werktitel ‘Stuntvlogger Sam en de strijd om de award’ en verschijnt naar verwachting in februari 2021. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar wel dat de plaatselijke kunstenares van Weverseind Hannebertje Broekjens een glansrijke bijrol zal vervullen!

Teaser
En dan tot slot nog een exclusieve, spectaculaire illustratie uit De vloek van Atlantis, uiteraard gemaakt door Wilbert van der Steen, rapapaaaaa: