Vallen als het heet is, mijn debuutroman.

Op 10 oktober 2013 verscheen mijn debuutroman Vallen als het heet is bij uitgeverij Prometheus. Op deze pagina vind je alle updates, recensies en artikelen die er verschenen in de media.

Op www.hebban.nl/literatuur blog ik over het schrijven van mijn tweede boek.
Mijn eerste blog vind je hier (september).
Mijn tweede blog vind je hier (oktober).

+++
juni 2014
Recensie Medisch Contact.

mC
+++

januari 2014
Weer een goede recensie, dit maal in de Margriet:
margriet

+++
10 december 2013 – Mooie recensie Cutting Edge ***
http://www.cuttingedge.nl/boekenstrips/jelmer-jepsen-vallen-als-het-heet

+++

Maandag 25 november mocht ik plaatsnemen in de vensterbank bij Margreet Dolman, om er te praten over mijn boek. Het werd een leuk en mooi gesprek dat op zondag 1 december om 22.00 uur wordt uitgezonden op OUT TV. Daarna is het nog de hele maand te bekijken via ‘OUT TV uitzending gemist’.

BZ72t0DIgAAhQHx.jpg_large

+++

De Gelderlander en Het Brabants Dagblad, Zin Magazine en het Belgische weekblad Focus Knack plaatsten de volgende recensies.

Focus Knack (20/11/’13):

knack

Zin Magazine (december 2013):

untitled3zinnn23


Gelderlander/Brabants Dagblad/Deventer Dagblad
(10/10/’13):

vahhirecensie

+++

In het Parool!Donderdag 17 oktober 2013 stond er een groot stuk van mijn hand in het Parool over zonen en hun moeders, met een mooie verwijzing naar Vallen als het heet is. (Update: het stuk is maandag 28/10 doorgeplaatst in het Algemeen Dagblad.)

imageimage

+++

De site De Boekenblogger pikte het boek op voor de rubriek ‘Eerste Hoofdstukken’. Over deze rubriek: Eerste hoofdstukken is een serie op De Boekblogger waarin ik het eerste hoofdstuk van een boek lees (meestal als voorpublicatie van een nieuw te verschijnen boek of een pas verschenen boek) en mijn mening geef: doorlezen of wegleggen?

Het oordeel over Vallen als het Heet is? Doorlezen!

+++

Op bol.com staan inmiddels ook een paar leuke recensies. Om deze te bekijken, klik hier.

+++

Recensieweb selecteerde (in samenwerking met Athenaeum Boekhandel) Vallen als het Heet is als een van de uitgelichte nieuwe debuten van dit najaar.

+++

Over Vallen als het heet is:
Toen Morris achttien was verbrak zijn moeder Fiekeontwerp Bart van den Tooren zonder opgaaf van reden alle contact met hem. Nu, vijftien jaar later, zit hij tot zijn eigen verbazing samen met haar in een vliegtuig naar Corsica. Het doel? Zijn wereldvreemde moeder naar het sterfbed van zijn oma brengen. Een beladen onderneming, want ook oma heeft al jaren geen contact meer met Fieke, en net als Morris heeft zij geen idee waarom. Vallen als het heet is is een tragikomische rollercoaster die bol staat van de intriges, verbale krachtmetingen en curieuze motieven, zijdelings gebaseerd op Jepsens eigen leven.

‘Vallen als het heet is is strak, humoristisch en scherp observerend geschreven. De lezer ziet niet alleen de moeder, maar ook de manier waarop de hoofdpersoon naar haar kijkt, en zijn eigen falen daarin. Erg knap gedaan.’ Myrthe van der Meer, auteur van Kalf & PAAZ

Hier kun je een deel van het eerste hoofdstuk lezen
(klik op ‘inkijkexemplaar’).

__________________________________________________________________

bol2Vallen als het heet is kun je o.a. bestellen via bol.com. Ook ligt het in de (betere) boekwinkel (o.a. Polare).

__________________________________________________________________