Blog februari 2020!

Hoi! Gezellig dat je mijn blog gaat lezen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets blogde. Lang had ik er geen zin in, of tijd voor, maar nu lijkt er weer een periode aan te breken waarin ik wat meer lucht heb voor dit soort dingen. Ik ga gewoon in random order wat dingen opschrijven. Dingen die me bezig houden, dingen waar ik plezier aan beleef of dingen die ik stom vind.

Meteen een lekkere binnenkomer, maar meteen ook iets wat me in deze tijd van het jaar altijd even bezighoudt. Twee jaar geleden om deze tijd lag ik namelijk in het ziekenhuis in Nieuwegein om twee hartkleppen in mijn hart gemonteerd te krijgen. De foto hierboven is genomen een dag na de operatie. Wat een wonder eigenlijk, hè, dat je zo snel na zo’n mega-operatie (bijna acht uur) alweer op de been bent. Nu moet ik eerlijk zeggen: het waren twintig stappen, en toen ging ik weer een dag plat, en uiteindelijk heeft het een maand of vier geduurd voor ik mijn hele conditie weer terug had. Maar toch. Trots als ik deze foto zie.

Leuk nieuws!
Goed, over naar leuk nieuws. De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt aan het afronden van Stunvlogger Sam deel II. En ik zal jullie een primeurtje geven. Volgende week verschijnt de zomeraanbiedingsbrochure van Luitingh-Sijthoff maar jullie, trouwe bloglezers (haha) krijgen het nu al te horen. Of te zien eigenlijk. Klik hier voor de onthulling van de cover en titel van deel II.

Meet deel I gaat het trouwens retelekker! In november hoorde ik al dat het boek genomineerd is voor de Hotze de Roosprijs, deze week mailde mijn lieve uitgever met het nieuws dat Sam op de officiële tiplijst staat voor de Kinderjury 2020!

Voor zover ik trouwens nog niet verward was, ben ik dat nu wel. Deel I ligt in de winkel, deel II heb ik net ingeleverd (en worden nu de illustraties voor gemaakt door Wilbert van der Steen), en ondertussen stoom ik door met deel III! Ik moet af en toe even goed nadenken in welk verhaal ik me ook alweer bevind wanneer ik iets met een van de drie moet doen.
Voor deel 3 heb ik al bijna 10.000 woorden op papier. Het is de bedoeling dat er ieder jaar een deel van Stuntvlogger Sam verschijnt, want dat moet nou eenmaal met een doelgroep van 8-12 jaar. Wacht je te lang, dan ben je je lezers weer kwijt omdat ze dan liever in een garagebox breezers gaan drinken en niets meer te maken willen hebben met mij en Sam. Dus het is zaak de huidige lezers vast te houden, en op hun wenken te bedienen door 1x per jaar een nieuw deel uit te brengen. Op 18 juni ligt zodoende deel II in de winkel, en hopelijk volgt deel III in februari 2021 alweer. 

Met deel I ben ik trouwens regelmatig te vinden op scholen, zoals hier:

Wil je me ook een keer in je klas (of de klas van je kind) kijk dan even hier

Opruimeritis
In de winter krijg ik altijd de opruimeritis, en zo mestte ik onlangs onze zolder weer eens uit. En daar vond ik onder andere een mooie foto van het hondje dat ik had toen ik puber was. Ze heette Bamse, en de vergelijking met mijn huidige hondje Joni is gewoon eng. Vergelijk zelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet alleen uiterlijk lijken ze erg op elkaar (zelfde bouw, zelfde grootte, zelfde kop) maar ook qua karakter. Ook Bamse wilde eigenlijk altijd alleen maar knuffelen. Ook Bamse deed niets liever dan achter stokken aan rennen. Ook Bamse brak van blijheid de complete tent af wanneer je weer thuiskwam na 30 minuten boodschappen doen. Als ik in reïncarnatie zou geloven dan… enfin, dat geloof ik dus niet, maar je begrijpt het.

Nu ga ik afronden want vanavond komt er bezoek, en ik ga een enorme vegetarische ovenschotel koken. Ja, inderdaad, sinds een tijdje eten we hier vegetarisch. Ik ben nooit zo’n enorme meeloper, maar na het zien van dit item bij Zondag met Lubach werd de knoop doorgehakt. Met de nadruk op gehakt.

Uh, tot zover, groetjes + handjes + voetjes en tot de volgende blog (ga proberen iedere week).