Blog: mijn werk, een taart en Alanis Morissette

Hee, dit gaat goed. Ik zei vorige week nog dat ik iedere week zou proberen te gaan bloggen, en zie hier! Eens kijken hoe lang ik het vol ga houden. Vorige zomer begon ik met vloggen, en dat deed ik precies zeven keer en toen was ik er wel weer klaar mee. Nou ja, voor een tijdje dan, want ik denk dat ik komende zomer er weer een paar ga maken. Het was leuke tijdverdrijving, en in de zomer is er nou eenmaal meer te vloggen dan in deze koude, natte winter. Krijg je alleen maar shots van mij vanaf de bank die naar 24-kitchen kijkt.

Oe leuk bruggetje, ik maakte deze week namelijk deze onderstaande pecan taart omdat ik die voorbij zag komen, en het leek me wel wat. En dat was het ook. Recept hier.

Mijn werkende leven
Misschien is het wel leuk als ik een keer wat vertel over mijn werkende leven. Zoals jullie misschien wel weten (want ik gooi jullie er dood mee op de socials) schrijf ik boeken, maar omdat ik netto per boek ongeveer €1,- op mijn rekening gestort krijg, kun je wel uitrekenen dat dat bij lange na niet genoeg oplevert om een beetje van te leven (om een modaal inkomen op deze manier te verdienen moet je dan toch algauw 35.000 boeken per jaar verkopen; heb je 35000 euro, maar met een boek schrijven ben ik gemiddeld wel twee jaar bezig dus eigenlijk heb je dan 17.500 euro per jaar verdiend en moet je er dus  70.000 per jaar verkopen wat in het boekenlandschap van tegenwoordig  alleen mogelijk is wanneer je – tja… wanneer eigenlijk. Ik heb nog steeds geen idee hoe het  werkt, wanneer een boek een bestseller wordt en wanneer niet, goed, haakje sluiten).

Om dus toch nog een beetje brood op de plank te hebben, heb ik er dus gewoon een baan bij. En wat voor baan! Want ik ben er  heel gelukkig mee. Ik ben namelijk voor de gemeente Utrecht verantwoordelijk voor het realiseren van de Utrechtse Regenboogagenda. Hierin heeft Utrecht een aantal concrete doelen opgeschreven die de stad de komende jaren wil realiseren op het gebied van LHBTI+ en inclusie. Punten o.a. op het gebied van veiligheid, onderwijs, cultuur en sport. Een greep uit waar ik me zoal bezig hou:

  • opzetten van een nieuw meldpunt om efficiënt en veilig melding te doen van discriminatie of intimidatie;
  • project met de HKU om LHBTI+ onderwerpen beter bespreekbaar te maken in AZC’s;
  • verkennend onderzoek naar de haalbaarheid om een Regenbooghuis in Utrecht te realiseren;
  • gesprekken en projecten met sportverenigingen om sport inclusiever te maken en discriminatie tegen te gaan;
  • de jaarlijkse Canal Pride Utrecht; de gemeente vaart ieder jaar mee, we verzinnen telkens een mooi thema voor de boot en betrekken daar zoveel mogelijk de stad bij;
  • opzetten kennisnetwerk en platform voor ‘roze’ 50+’ers;
  • projecten initiëren voor het onderwijs. Momenteel onderzoek ik bijvoorbeeld de mogelijkheid om het project School’s Out zoals dat in de gemeente Nijmegen draait naar Utrecht te halen.

Daarnaast ben ik accounthouder voor organisaties zoals COC Midden Nederland, Colored Qollective en het Midzomergrachtfestival, wat o.a. betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de subsidies die zij krijgen, jaarplangesprekken met ze voer en contactpersoon voor ze ben voor allerlei vragen.

Kortom, best een enerverende baan, waarvan ik zelf vind dat er zowel veel zoet als zuur in zit. Enerzijds zijn er de ‘feestjes’ en leuke initiatieven, anderzijds gebeuren er helaas nog steeds ook mindere zaken op het gebied van LHBTI+, waardoor actief (preventie)beleid op dit onderwerp nog steeds nodig is.

Saaie week
Verder was  deze week een beetje een saaie week . De hele week reden er geen treinen tussen mijn woonplaats en Utrecht, waardoor ik noodgedwongen veel thuis heb gewerkt. En dan heb je natuurlijk tijd om tussen het werken door wat leuke dingen te doen, zoals in je pauze door de regenplassen stampen in de uiterwaarden met deze gek:

En ik had de tijd om in de digitale wachtrij te gaan staan om kaartjes te bemachtigen voor het concert van Alanis Morissette in de Ziggo Dome op 6 oktober a.s. En dat is gelukt!
Nu vind ik Alanis hartstikke leuk, en Jagged Little Pil was een plaat die ik net als miljoenen anderen helemaal grijs heb gedraaid, maar ik wilde vooral kaartjes omdat LIZ PHAIR HET VOORPROGRAMMA VERZORGT!!

Wie precies? hoor ik je denken.

Liz Phair dus. Een compleet onbekende zangeres uit Amerika, maar niet voor mij (goed, en ook heus niet voor een aantal anderen). Al jaren ben ik grooooot fan van haar, echt al sinds mijn puberteit. In de jaren 90 bracht ze haar debuut Exile in Guyville uit, wat tot op de dag van vandaag als een van de meest invloedrijke vrouwelijke rockplaten geldt. En het is ook een geweldige plaat, die ze voornamelijk schreef op haar studentenkamer en opnam met een 8-sporen recorder. Luister bijvoorbeeld eens naar dit nummer. Dat kan je toch niet voorstellen. Dat je 19 bent, drie akkoorden op je gitaar kunt en dan met dit komt:

Liz Phair Best Kept Secret 2019

Geweldig toch! (favoriete zin: ‘But when you said I wasn’t worth talking to, I had to keep your word on that.’
En wat een totale verrassing dat ze nu meegaat met Alanis op tour. Ik zal vooraan staan op 6 oktober, en waarschijnlijk als een van de weinigen alle nummers keihard meebleren. Dat deed ik afgelopen voorjaar trouwens ook al, toen Liz op het Best Kept Secret Festival speelde. En Best Kept Secret dat was ze want er stonden denk ik dertig man voor het podium.

Image.jpeg
Liz Phair – Best Kept Secret 2019

Ah… was best een beetje zielig, maar goed, ik  stond lekker vooraan mee te springen en ik weet zeker dat ze mij gezien heeft en dus ook dat ze me in oktober weer zal herkennen, waarna ze vraagt of ik na afloop even backstage kom en we vrienden worden en…

Komende week
Nou, dat was afgelopen week wel een beetje, wat staat er komende week zoal op het program? De zomerbrochure van Luitingh-Sijthof komt uit, met daarin de info over Stuntvlogger Sam deel II. Iedere uitgever maakt aanbiedingsbrochures, vaak per seizoen. Deze brochures worden verstuurd naar de boekhandels en de pers zodat die een beetje weten wat er komende maanden allemaal aan gaat komen, en zij hun bestellingen, acties en recensies kunnen gaan inplannen. O.a. op basis van de bestellingen van boekhandels wordt de oplage van de eerste druk van je boek bepaald. Wist je nog niet he? Nou, nu wel. Belangrijk moment dus.

Even kijken, wat nog meer? Ik ga naar een toneelstuk van mijn beste vriend (sidenote: ik haat toneel echt enorm – ik kan er gewoon niet mee overweg, vind het zo’n aanstellerij- maar ja voor je vrienden moet je wat over hebben), ik ga morgen kijken of ik nog steeds bovenaan in de Wie is de Mol-poule sta (ik zit al vanaf het begin in een tunnel op Buddy, tot nu toe zeer succesvol), mijn zusje komt terug uit Bali, en ook hoop ik eindelijk weer eens wat buiten in de tuin te kunnen doen. Plantjes planten, de boel een beetje opruimen en snoeien en ook zou ik wel even behoefte hebben aan een straaltje voorjaarszon. Het is volgende week immers alweer maart, en deze foto maakte ik vorig jaar op 27 februari. Het kan dus.

O, ik zet vanaf deze week de reacties hieronder open. Wil je wat kwijt, of wil je me wat vragen: shoot!

Uh… dat was het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.